Valitse kieli

PORTAALIN AIHEET

SUOSITUT

Rasvatahrojen poisto ja tekstiilien tärkeimmät pesuohjeet
Kelloja käännetään aina kesää kohti siirryttäessä kesäaikaan, jolla halutaan pidentää illan valoisaa aikaa
Ruoan säilytys, säilyvyys, pakastus, sulatus, ruokamyrkytysten välttäminen ja rippeiden hyödyntäminen
Miten tarkistat onko reititin kaapattu ja suojaat WiFi-verkon?
Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä

SUOSITELLUT

No Articles Found
Soita ulkomaille ja ulkomailta ilman ryöstöhintoja

Soita ulkomaille ja ulkomailta ilman ryöstöhintoja

Vain ulkomaanpuheluihin keskittyneet yritykset ovat selvästi edullisempia kuin perinteiset...
Helppo ja herkullinen porkkanasosekeitto 15 minuutissa

Helppo ja herkullinen porkkanasosekeitto 15 minuutissa

Espoo Catering jakoi kotikäyttöön suursuosion saaneen reseptinsä, jonka ainekset löytyvät...
Näin valurautapannu kestää ikuisesti

Näin valurautapannu kestää ikuisesti

Saippuapesun jälkeen kuivaa ja öljyä valurautapannu ruosteen välttämiseksi Pese harjalla ja...
Ruoan säilytys, säilyvyys, pakastus, sulatus, ruokamyrkytysten välttäminen ja rippeiden hyödyntäminen

Ruoan säilytys, säilyvyys, pakastus, sulatus, ruokamyrkytysten välttäminen ja rippeiden hyödyntäminen

Tarkista pitkään säilytetyn elintarvikkeen väri, haju ja pakkauksen kunto ennen käyttämistä....
Miten tarkistat onko reititin kaapattu ja suojaat WiFi-verkon?

Miten tarkistat onko reititin kaapattu ja suojaat WiFi-verkon?

Tarkista reitittimesi-napilla tarkistat reitittimen turvallisuuden Router Checkerissä, jota saatat...
Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä

Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä

Jääkaapin lämpötila pysyy tasaisena, kun se ei ole liian täynnä. Jääkaapin kylmin paikka löytyy...
Kelloja käännetään aina kesää kohti siirryttäessä kesäaikaan, jolla halutaan pidentää illan valoisaa aikaa

Kelloja käännetään aina kesää kohti siirryttäessä kesäaikaan, jolla halutaan pidentää illan valoisaa aikaa

Suomessa kesäaika alkaa maaliskuun viimeisenä viikonloppuna lauantain ja sunnuntain välisenä yönä,...
Kananmunien tuoreus, raakuus, kypsyys, paras käyttöikä ja säilytys

Kananmunien tuoreus, raakuus, kypsyys, paras käyttöikä ja säilytys

Pohjaan eri asentoihin jäävät munat voi turvallisesti käyttää.  Sen sijaan kaikki pintaan...
Sun Tzun 2500-vuotiset sotataidon opit pätevät edelleen johtamisessa ja kilpailussa

Sun Tzun 2500-vuotiset sotataidon opit pätevät edelleen johtamisessa ja kilpailussa

Sun Tzun, myös muodossa Sunzi, Sodankäynnin taidon ideat ihmisluonnosta ja ihmisten johtamisesta...
Löydä meidät somesta
Ladataan videota...

Jauheliha on luuttomaksi leikattua ja hienoksi hakattua lihaa, joka sisältää suolaa alle 1 %.

4–8 % rasvaa sisältävää vähärasvaista (broilerin)jauhelihaa paistettaessa on varottava sen kuivumista pannulla. Vähärasvainen liha käy jauhelihakastikkeeseen, keittoihin, tacoihin ja tortilloihin.

Porsaan jauheliha (6–12 %) on vähärasvaisempaa kuin naudanliha, joka voi olla jopa 20 %. Porsaan liha sopii kaikenlaisiin jauheliharuokiin ja se imee hyvin makuja. 

Paistijauhelihassa on yleensä alle 10 % rasvaa. Siitä tehdään juhlavampia ruokia kuten sisältä vaaleanpunaisiksi jätettäviä pihvejä.

Noin 10-prosenttiset jauhelihat, sopivat keittoihin ja rasvaisiin kastikkeisiin.

Luomujauhelihaa, jonka rasvapitoisuus vaihtelee 12–17 % välillä, käytetään rasvaisen jauhelihan tapaan.

Nauta-sikajauhelihassa nautaa on käytetty enemmän kuin sikaa tai yhtä paljon. Sika-nautajauhelihassa sianlihaa on enemmän. Noin 17-%:set naudan- ja sikanautajauhelihat on tarkoitettu uuniruokiin, lihapulliin, pihveihin ja murekkeisiin. Paistettaessa 17-prosenttisia ja sikanautaa jauhelihan oma rasva riittää.

Sikanauta- ja nautasikajauhelihojen rasvaprosentti vaihtelee 10–23 % välillä.  Noin 20-prosenttiset (nautasika) soveltuvat pitkään uunissa haudutettaviin ja paistettaviin ruokiin.

Vähärasvainen karitsan jauheliha sekä sitä rasvaisempi ja voimakkaamman makuinen lampaanjauheliha sopivat maustettuihin ruokiin.

Mitä vähärasvaisempi liha, sitä kauemmin se säilyy pakastettuna.

Pakastussuositukset ovat rasvaiselle jauhelihalle enintään 3 kk ja vähärasvaiselle jopa 6 kk.

Jauhelihan sulatus

Varmin tapa on ottaa jauheliha pakastimesta jääkaappiin sulamaan vuorokaudeksi. Vesitiiviisti pakattu jauheliha sulaa alle tunnissa kylmällä vedellä täytetyn astian pohjassa, kun vesi pidetään viileänä. Nopeimmin jauheliha sulaa, kun se sulatetaan 30 sekunnin välein käännellen mikroaaltouunissa.

Jauhelihan paisto

1. Voit kuivata pinnan talouspaperilla, johon myöhemmin pyyhit pannun ennen tiskausta. Ota huoneenlämpöön n. ½ tuntia ennen kypsentämistä. Mikrossa sulatettu jauheliha tulee kypsentää heti.

2. Paista mieluimmin valurautapannulla. Rasvaisemmat jauhelihat eivät tarvitse lisärasvaa kuten vähärasvaiset.

3. Kun ruokalusikallinen vettä on haihtunut pannusta, lisää mahdollinen rasva ja ala paistaa.  Pannu pysyy tarpeeksi kuumana, kun siinä on 1/3 paistettavaa raaka-ainetta ja 2/3 vapaana. Täten isompi määrä tulisi paistaa useassa erässä. 

4. Paina jauhelihaa hieman lastalla pannua vasten. Jätä pinta ruskistumaan itsekseen. Kun reunat alkavat ruskistua,, käännä liha paistumaan toiselta puolelta. Pihvin tapaan paista ensin kokonaisena molemmin puolin kauniin ruskean väriseksi. Jaa sitten 4 osaan paistaen vielä hetken, jonka jälkeen lihan rakenteen voi rikkoa sekoittaen paistinlastalla.

5. Vältä jauhelihan turhaa sekoittamista. 

6. Mausta vasta ruskistamisen jälkeen esim. suolalla, mustapippurilla tai paprikajuauheella.

7. Älä kaada rasvaa viemäriin, vaan pyyhi se talouspaperiin.


Raportoi (puuttuva video jne.)

UUTISMAAILMA

Banner

Me käytämme evästeitä
Vierailemalla sivustollamme hyväksyt evästeiden käytön varmistaaksesi parhaan käyttökokemuksen ja tietoturvan.