Pakastetun pizzan kelmun sisällä voi puolittaa kovaa (työ)tasoa vasten. Kelmu estää täytteiden irtoamisen. Huoneenlämpöisen ja juuston takia jäähtymistä odottavan pizzan leikkaamiseen käy kokkiveitsi, joka on monikäyttöisin veitsi.
Koosta riippuen voi paistaa 2 tai 3 pizzaa yhdellä kertaa asettelemalla palojen suorat reunat pellin tai ritilän reunoja vasten.
(Pakaste)pizzan paistaminen
Lue pakkauksesta ohjeet. Jos pizzassa on raaka pohjataikina, se laitetaan suoraan pakastimesta otettuna uuniin. Toiset pizzat saavat sulaa hetken huoneenlämmössä sen ajan, kun uuni kuumenee. Dr. Oetkerin Ristorante-pizzoissa lämpösuositus on 220 °C. Uunin pitää olla tarpeeksi kuuma, kun pizza laitetaan sinne.
Paras tapa on paistaa ritilällä uunin alatasolla ilman kiertoilmaa. Ota pizza huoneenlämpöön laittaen se ritilälle, jonka päällä on leivinpaperi. Jos olet lisännyt omia täytteitä, paistoaika voi hieman pidentyä. Pizza on valmis juuston saadessa vähän väriä.
Pizzakiveä käytettäessä se laitetaan kuumentumaan kylmään uuniin. Pizza laitetaan sen päälle ilman leivinpaperia. Kesällä grillattaessa pizzaa voi käyttää myös pizzakiveä.
Näillä vinkeillä ruoka valmistuu nopeammin useammallekin, jos käytetään kahta uunipeltiä. Samalla säästyy sähköä.