Valitse kieli

LINKKIEN JA TIEDOSTOJEN AIHEET

SUOSITUT

Rasvatahrojen poisto ja tekstiilien tärkeimmät pesuohjeet
Ruoan säilytys, säilyvyys, pakastus, sulatus, ruokamyrkytysten välttäminen ja rippeiden hyödyntäminen
Kelloja käännetään aina kesää kohti siirryttäessä kesäaikaan, jolla halutaan pidentää illan valoisaa aikaa
Miten tarkistat onko reititin kaapattu ja suojaat WiFi-verkon?
Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä

SUOSITELLUT

No Articles Found
Löydä meidät somesta
Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä
Pyri säilyttämään elintarvikkeita kotona samoin kuin kaupassa.

Jääkaapin lämpötila pysyy tasaisena, kun se ei ole liian täynnä. Jääkaapin kylmin paikka löytyy alaosasta, joka käy maitotuotteille, lihalle, kalalle ja kananmunille. Ylähyllyllä kannattaa säilyttää vihanneksia ja ruoantähteitä. Lämpimintä on jääkaapin ovessa ja se soveltuu maustekastikkeille sekä muille juotaville kuin maitotuotteille. 

Lähelle sijoitettu patteri tai astianpesukone voi lisätä sähkönkulutusta jopa viidenneksen kuten myös jääkaapin oven tiheä avaaminen. Täten vilkkaassa käytössä olevan jääkaapin lämpötilan voi säätää normaalia viileämmäksi. Jääkaapin ja pakastimen sulatus sekä näiden kompressorien pölyttömyys säästävät sähköä. Ruokien jäähdytys ennen jääkaappiin laittamista säästää sähköä, kun jäähdytyksen tarve vähenee.

Jääkaapin ja pakastimen lämpötilat

Selvitä lämpötila laittamalla lämpömittari roikkumaan hyllyjen väliin. Jääkaapin lämmön tulisi olla n. 2–6 °C ja pakastimen n. -18 °C.

Kylmälaitteiden yläpuolisissa säilytystiloissa on lämpimämpää, koska jäähdytyksestä syntyvä lämpö nousee ylös.

Huoneenlämmössä säilytettäviä elintarvikkeita

Huoneenlämmössä voi säilyttää tomaatit, perunat, (suola)kurkut, paprikat, basilikan, lehtisalaatin, banaanit, sitrus- (appelsiini) ja trooppiset hedelmät (ananakset, avokadot, melonit), omenat, (valko)sipulit, munakoisot, leivät, voin, oliiviöljyn, Nutellan, ketsupin, soijakastikkeen, hunajan, leivonnaiset, marmeladit sekä säilykekalat.

Tomaatti on maailman suosituin vihannes, joka säilyy parhaiten +13 °C asteessa.

Kivihedelmien kypsytys ja tuoreus

Huoneenlämmössä voi kypsyttää persikoita, aprikooseja ja nektariineja, jotka sen jälkeen säilytetään jääkaapissa.

Jääkaapissa säilytettäviä ruokia

Kananmunat säilyvät parhaiten tasaisessa 12-15 °C asteessa jääkaapin perällä ja pahvikennossa terävä pää alaspäin.

Kananmunat

Jäävuori- ja jääsalaatti, useat vihannekset, etenkin makeat hedelmät, marjat, sienet sekä idut kuuluvat jääkaappiin.  

Etyleenin takia erillään pidettäviä elintarvikkeita

Kasvisten hengittäessä syntyy etyleeniä, joka pilaannuttaa ruokaa. Perunat, porkkanat, herneet, kaalit, kurkut, salaatit, yrtit ja pinaatti ovat etyleenille herkkiä. Ne tulee säilyttää erillään etyleeniä tuottavista raaka-aineista, kuten tomaateista, marjoista, omenoista, persikoista, päärynöistä ja avokadoista.

 


YHTEYSTIEDOT
Raportoi (puuttuva video jne.)

Kommenttien RSS-syöte Kommentit

Lisää uusi kommentti

UUTISMAAILMA

Banner

Me käytämme evästeitä
Vierailemalla sivustollamme hyväksyt evästeiden käytön varmistaaksesi parhaan käyttökokemuksen ja tietoturvan.