Valitse kieli

SUOSITUT

Rasvatahrojen poisto ja tekstiilien tärkeimmät pesuohjeet
Kelloja käännetään aina kesää kohti siirryttäessä kesäaikaan, jolla halutaan pidentää illan valoisaa aikaa
Ruoan säilytys, säilyvyys, pakastus, sulatus, ruokamyrkytysten välttäminen ja rippeiden hyödyntäminen
Miten tarkistat onko reititin kaapattu ja suojaat WiFi-verkon?
Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä

SUOSITELLUT

No Articles Found
Löydä meidät somesta
Ladataan videota...

Jouluna ja häissä tarjoillaan usein hedelmäkakkua, johon tarvitset:

1 kg kuivattuja hedelmiä

5 dl mitä tahansa hedelmämehua, sekoitusta tai kylmää kahvia

5 dl itsestään kohoavaa vehnäjauhoa

Kaada hedelmäsekoitus kulhoon ja lisää neste. Sekoita antaen imeytyä vähintään 2 tuntia tai yön yli. 

Lisää vehnäjauhot.

Levitä taikina vuokaan. Paista 160 °C asteessa noin tunnin ajan tai 130 asteessa n. 2 tuntia.

Tavallista vehnäjauhoa käyttäessäsi tarvitset leivinjauhetta

Tavallisen (puolikarkean) vehnäjauhon kanssa tarvitset leivinjauhetta. Suhteessa 2 teelusikkaa 150 g vehnäjauhoja on 2,3 dl, koska 1 dl vehnäjauhoja vastaa 65 g.

5 dl vehnäjauhoja tarvitsee n. 4 ⅓ teelusikallista leivinjauhetta. Ruokalusikka vastaa 15 millilitraa=3 tl eli tässä ohjeessa 1,45 rkl leivinjauhetta.

Hedelmäkakun säilyvyys

Hedelmäkakku paranee vanhetessaan, joten se sopii tuliaiseksi tai lahjaksi. Se säilyy n. kuukauden foliossa tai ilmatiiviissä astiassa huoneenlämmössä. Siksi sen voi jättää näihin maustumaan 2-3 päiväksi ennen siivuttamista sahalaitaisella (leipä)veitsellä.

Englantilainen hedelmäkakku

Perinteinen englantilainen hedelmäkakku sisältää pähkinöitä mausteena hieman vahvaa alkoholia, kuten brandyä, konjakkia, sherryä tai viskiä.


Raportoi (puuttuva video jne.)

UUTISMAAILMA

Banner

Me käytämme evästeitä
Vierailemalla sivustollamme hyväksyt evästeiden käytön varmistaaksesi parhaan käyttökokemuksen ja tietoturvan.