Voit teroittaa veitsesi tätä vinkkiä varten ilman veitsenteroittajaa. Laita terä posliinilautasen pohjassa olevaa ympyrää vasten ja vedä veistä posliinipintaa pitkin useita kertoja. Lopuksi pese veitsi ja lautanen.
Huuhtele hedelmät ja halkaise ne turvallisesti aikaa säästäen
Kaikki hedelmät olisi huuhdeltava kerran juoksevan veden alla ennen ruoanlaittoa tai syömistä.
Halkaise nyt nopeasti ja turvallisesti pieniä hedelmiä kuten kirsikoita, kirsikkatomaatteja, kumkvatteja, luumuja, oliiveja ja viinirypäleitä mm. salaatteihin. Jopa pienten perunien puolitus onnistuu.
Tarvitset kaksi matalaa lautasta tai muovirasian kantta, jotka asetetaan peilikuviksi. Kaksi samanlaista syvää lautasta taas asetetaan pohjat vastakkain. Astioissa pitää olla vähän reunaa, jonka korkeuden tulee olla hieman alle ½ hedelmien korkeudesta.
Pidä toisella kädellä vastakappaleita paikoillaan ja leikkaa terävällä keittiöveitsellä niiden väliin jäävästä raosta.