Maiju Gebhardin (1896 –1986) keksi kuivausritilöiden ja ovien asentamisen astiakuivauskaappiin. Oivallus valloitti Suomen leviten lähinnä Ruotsiin ja Italiaan.
Astiankuivauskaappeja saa nykyisinkin, kaapin voi muuttaa sellaiseksi (kuten videolla) tai käyttää (metalli)telinettä pesualtaan päällä.
Pese nämä käsin eikä tiskikoneella
1. Astianpesukoneen suola ja kovat muoviosat tylsyttävät (leikkuu)veitsiä ja teräksisiä teriä. Täten tehosekoittimen kulhokin kannattaa puhdistaa käytön jälkeen. Laita siihen kuumaa vettä, tippa pesuainetta ja käytä parisen sekuntia täysteholla ja huuhtele.
2. Astiat, joissa on muu kuin metallinen kädensija tulee pestä käsin.
3. Pinnoitettujen eli Non stick (mm. teflon) ja valurautaisten pannujen ja kattiloiden pinnoite kestää kauemmin, kun astiat pestään ja kuivataan.
Valurautapannut ja -padat kannattaa pestä heti käytön jälkeen kuumalla vedellä ja harjalla tai sienellä. Rasvaa poistavia pesuaineita ei tule käyttää, mutta joskus voi käyttää hellävaraista pesuainetta. Pesun ja kuivauksen jälkeen sivellään ohuelti ruokaöljyä, koska rasva suojaa valuraudan pintaa.
4. Pese käsin puiset ruokailuvälineet, astiat, kauhat, lastat, ottimet, kulhot ja leikkuulaudat sekä bambusta tehdyt ottimet ja korit.
5. Emäksiset pesuaineet saattavat vahingoittaa emali-, rauta-, tina,- pronssi-, kupari-, messinki- ja alumiiniastioita sekä leivontavuokia samoin kuin metallikoristeltua posliinia.
Hopeiset astiat ja aterimet tummuvat jos ne pestään ruostumattomasta teräksestä valmistettujen välineiden kanssa. Sterling-hopeiset (92,5 % hopeaa ja 7,5 % muuta metallia) tuotteet pestään myös käsin.
6. Huuhtele lasit aina ennen konepesua. (Hauraita viini- ja shampanja)laseja ei saa asettaa liian lähekkäin.
Pitkäjalkaiset (viini)lasit ja kristallilasit voivat mennä tiskikoneessa rikki ja käsinpesussakin on oltava varovainen.
Maitolasi (etsattu) tai painettuja kuvioita sisältävät lasit eivät yleensä kestä konepesua.
Pese kädensijalliset, puhalletut lasituotteet ja paksureunaiset lasit käsin kuten vanha lasi varoen. Paksu puristelasi naarmuuntuu helposti ja saattaa särkyä pienestäkin kolauksesta.
Herkät lasiastiat voivat samentua koneessa. Hellävarainen pesuohjelma (½ astianpesujauheen normaalimäärästä , ei tabletteja, alhainen lämpötila ja nopea kuivatus (ei ylösalaisin) estää samentumista.
7. Termosmukien ja -eväsrasioiden eriste voi vaurioitua tiskikoneessa.
8. Tarkista muoviastian tuoteselosteesta käykö se koneeseen. Muovisten leivonta-alustojen pinta muuttuu konepesussa epätasaiseksi. Jos epäröit, pese käsin. Muovituotteet tulee sijoittaa yläkoriin, koska lämpötila on alempi kuin alakorissa. Ruokien kuljetusrasiat, voirasiat ja ohuet Tupperware-rasiat eivät kestä konepesua. Polymetyylimet(akrylaattia) eli PMMA:a sisältävät tuotteet on pestävä myös käsin.
9. Pese käsin kullatut, käsinmaalatut ja koristellut astiat, vanhat posliinit samoin kuin uudet posliinit, vaikka niissä olisi merkintä astianpesukoneen kestävä.
10. Purkkien ja tölkkien etiketit tukkivat herkästi suodattimen ja saattavat pahimmillaan hajottaa koneen. Muutoin kuumassa vedessä liotus auttaa etikettien irrotuksessa.
11. Lasittamattomat saviastiat (terrakotta), valmisruokapakkaukset, silikonivuoat ja-astiat, kumiesineet, a liimalla kootut astiat eivät käy konepesuun. Konepesuun soveltuvat saviastiat voivat jättää ruskeita jäämiä muihin astioihin.
12. Uunivuoka puhdistuu parhaiten hankaamalla käsinpesussa samoin kuin valkosipulinpuristin ja juustoraastin.