Valitse kieli

PORTAALIN AIHEET

SUOSITUT

Rasvatahrojen poisto ja tekstiilien tärkeimmät pesuohjeet
Kelloja käännetään aina kesää kohti siirryttäessä kesäaikaan, jolla halutaan pidentää illan valoisaa aikaa
Ruoan säilytys, säilyvyys, pakastus, sulatus, ruokamyrkytysten välttäminen ja rippeiden hyödyntäminen
Miten tarkistat onko reititin kaapattu ja suojaat WiFi-verkon?
Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä

SUOSITELLUT

No Articles Found
Soita ulkomaille ja ulkomailta ilman ryöstöhintoja

Soita ulkomaille ja ulkomailta ilman ryöstöhintoja

Vain ulkomaanpuheluihin keskittyneet yritykset ovat selvästi edullisempia kuin perinteiset...
Helppo ja herkullinen porkkanasosekeitto 15 minuutissa

Helppo ja herkullinen porkkanasosekeitto 15 minuutissa

Espoo Catering jakoi kotikäyttöön suursuosion saaneen reseptinsä, jonka ainekset löytyvät...
Näin valurautapannu kestää ikuisesti

Näin valurautapannu kestää ikuisesti

Saippuapesun jälkeen kuivaa ja öljyä valurautapannu ruosteen välttämiseksi Pese harjalla ja...
Ruoan säilytys, säilyvyys, pakastus, sulatus, ruokamyrkytysten välttäminen ja rippeiden hyödyntäminen

Ruoan säilytys, säilyvyys, pakastus, sulatus, ruokamyrkytysten välttäminen ja rippeiden hyödyntäminen

Tarkista pitkään säilytetyn elintarvikkeen väri, haju ja pakkauksen kunto ennen käyttämistä....
Miten tarkistat onko reititin kaapattu ja suojaat WiFi-verkon?

Miten tarkistat onko reititin kaapattu ja suojaat WiFi-verkon?

Tarkista reitittimesi-napilla tarkistat reitittimen turvallisuuden Router Checkerissä, jota saatat...
Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä

Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä

Jääkaapin lämpötila pysyy tasaisena, kun se ei ole liian täynnä. Jääkaapin kylmin paikka löytyy...
Kelloja käännetään aina kesää kohti siirryttäessä kesäaikaan, jolla halutaan pidentää illan valoisaa aikaa

Kelloja käännetään aina kesää kohti siirryttäessä kesäaikaan, jolla halutaan pidentää illan valoisaa aikaa

Suomessa kesäaika alkaa maaliskuun viimeisenä viikonloppuna lauantain ja sunnuntain välisenä yönä,...
Kananmunien tuoreus, raakuus, kypsyys, paras käyttöikä ja säilytys

Kananmunien tuoreus, raakuus, kypsyys, paras käyttöikä ja säilytys

Pohjaan eri asentoihin jäävät munat voi turvallisesti käyttää.  Sen sijaan kaikki pintaan...
Sun Tzun 2500-vuotiset sotataidon opit pätevät edelleen johtamisessa ja kilpailussa

Sun Tzun 2500-vuotiset sotataidon opit pätevät edelleen johtamisessa ja kilpailussa

Sun Tzun, myös muodossa Sunzi, Sodankäynnin taidon ideat ihmisluonnosta ja ihmisten johtamisesta...
Löydä meidät somesta
Ladataan videota...

4 annosta eli n. 50-60 pientä lihapullaa:

500 g naudan jauhelihaa
250 g porsaan jauhelihaa
1 sipuli hienoksi silputtuna

1 valkosipulin kynsi (murskattuna tai pieneksi silputtuna)

100 g korppujauhoa (kostuttaen vedessä)

1 kananmuna
5 rkl täysmaitoa
Suolaa
Mauste-/Valkopippuria

Tämä on IKEAn julkaisema ohje, johon on toisissa resepteissä lisätty vielä 2 kylmää keitettyä perunaa lihan määrän ollessa 500 g. Eli ohjeeseen tulisi 3 perunaa.

Yhdistä naudan ja porsaan jauheliha hieroen käsin isoimmat möykyt sileiksi. Lisää pieneksi silputtu sipuli ja valkosipuli, korppujauhot ja kananmuna sekoittaen hyvin. Lisää joukkoon maito. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pyöritä pieniä lihapullia. Laita pullat jauhotetulle leikkulaudalle ja levitä pintaan jauhoa.

Laita kelmun alle jääkaappiin pariksi tunniksi. Näin ne psyvät paremmin koossa paistettaessa.

Kuumenna paistinpannussa öljyä keskilämmöllä. Kääntele pullia paiston ajan. Paista lihapullat kauniin ruskeiksi.

Siirrä ne uuninkestävään kannelliseen astiaan kypsentäen uunissa 180 °C tai kiertoilmauunissa 160 °C asteessa noin 30 minuuttia.

Samalla paistinpannulla voit valmistaa liha- ja kasvisliemet tai lihaliemen kiehuvan veden kanssa. 

Kermakastike

40 g voita
40 g vehnäjauhoa
1,5 dl kasvislientä

1,5 dl lihalientä (Puuttuessa vesi käy).

1,5 dl kermaa
2 tl soijakastiketta
1 tl Dijon-sinappia

Sulata voi pienessä kattilassa.

Lisää jauho ja kuumenna sekoittaen 2 minuutin ajan.

Lisää seokseen kasvis- ja lihaliemi jatkaen sekoittamista.

Lisää kerma, soijakastike ja Dijon-sinappi.

Kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes kastike sakenee. Jos haluat paksumman kastikkeen, anna sen poreilla kevyesti tai lisää hiukan jauhoja.

Keitä perunat tai tee perunamuusi lihapullile, kermakastikkeelle, puolukkahilolle ja herneille, joista koostuu IKEAn annos. Siihen voi lisätä vihersalaatin ja suolakurkkuja.

Lihattomat pyörykät eivät sisällä eläinpohjaisia aineksia

IKEAn kasvisversio koostuu mm. keltaisesta herneproteiinista, kaurasta, perunoista, sipulista, omenasta, sienistä, tomaatista ja paahdetuista vihanneksista. HUVUDROLL-lihapullia, -kanapyöryköitä ja -kasvisproteiinipyöryköitä saa ostaa pakasteena IKEA-herkkutoreilta.

Cajsa Wargin keittokirja

Cajsa Wargin (1703−1769) keittokirja I Hushållningen För Unga Fruentimber (nykyfontti) yli 800 resepteineen vuodelta 1755 esitteli mm. lihapullat ja kaalikääryleet, jotka Ruotsista levisivät Suomeen. Hänen ohjeensa ovat edelleen käyttökelpoisia.

Cajsa Warg teki lihapullat hakatusta vasikan- ja häränlihasta, savukyljestä, lihaliemestä, raastetusta leivästä käyttäen siteenä kananmunaa sekä mausteina suolaa ja pippuria.

Etualalla olevaan Wargin kotiin 1600-luvulta voi tutustua Wadköpingin ulkoilmamuseossa Örebrossa.

cajsa warg ja kotitalo

 (Kuva 2: Wikmedia/Calle Eklund).


Raportoi (puuttuva video jne.)

UUTISMAAILMA

Banner