Valitse kieli

PORTAALIN AIHEET

SUOSITUT

Rasvatahrojen poisto ja tekstiilien tärkeimmät pesuohjeet
Ruoan säilytys, säilyvyys, pakastus, sulatus, ruokamyrkytysten välttäminen ja rippeiden hyödyntäminen
Kelloja käännetään aina kesää kohti siirryttäessä kesäaikaan, jolla halutaan pidentää illan valoisaa aikaa
Miten tarkistat onko reititin kaapattu ja suojaat WiFi-verkon?
Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä

SUOSITELLUT

No Articles Found
Soita ulkomaille ja ulkomailta ilman ryöstöhintoja

Soita ulkomaille ja ulkomailta ilman ryöstöhintoja

Vain ulkomaanpuheluihin keskittyneet yritykset ovat selvästi edullisempia kuin perinteiset...
Helppo ja herkullinen porkkanasosekeitto 15 minuutissa

Helppo ja herkullinen porkkanasosekeitto 15 minuutissa

Espoo Catering jakoi kotikäyttöön suursuosion saaneen reseptinsä, jonka ainekset löytyvät...
Näin valurautapannu kestää ikuisesti

Näin valurautapannu kestää ikuisesti

Saippuapesun jälkeen kuivaa ja öljyä valurautapannu ruosteen välttämiseksi Pese harjalla ja...
Ruoan säilytys, säilyvyys, pakastus, sulatus, ruokamyrkytysten välttäminen ja rippeiden hyödyntäminen

Ruoan säilytys, säilyvyys, pakastus, sulatus, ruokamyrkytysten välttäminen ja rippeiden hyödyntäminen

Tarkista pitkään säilytetyn elintarvikkeen väri, haju ja pakkauksen kunto ennen käyttämistä....
Miten tarkistat onko reititin kaapattu ja suojaat WiFi-verkon?

Miten tarkistat onko reititin kaapattu ja suojaat WiFi-verkon?

Tarkista reitittimesi-napilla tarkistat reitittimen turvallisuuden Router Checkerissä, jota saatat...
Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä

Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä

Jääkaapin lämpötila pysyy tasaisena, kun se ei ole liian täynnä. Jääkaapin kylmin paikka löytyy...
Kelloja käännetään aina kesää kohti siirryttäessä kesäaikaan, jolla halutaan pidentää illan valoisaa aikaa

Kelloja käännetään aina kesää kohti siirryttäessä kesäaikaan, jolla halutaan pidentää illan valoisaa aikaa

Suomessa kesäaika alkaa maaliskuun viimeisenä viikonloppuna lauantain ja sunnuntain välisenä yönä,...
Kananmunien tuoreus, raakuus, kypsyys, paras käyttöikä ja säilytys

Kananmunien tuoreus, raakuus, kypsyys, paras käyttöikä ja säilytys

Pohjaan eri asentoihin jäävät munat voi turvallisesti käyttää.  Sen sijaan kaikki pintaan...
Sun Tzun 2500-vuotiset sotataidon opit pätevät edelleen johtamisessa ja kilpailussa

Sun Tzun 2500-vuotiset sotataidon opit pätevät edelleen johtamisessa ja kilpailussa

Sun Tzun, myös muodossa Sunzi, Sodankäynnin taidon ideat ihmisluonnosta ja ihmisten johtamisesta...
Löydä meidät somesta
Ladataan videota...

Keltuaisten erottelu onnistuu parhaiten pehmeämuovisella pullolla eli Coca-Colaa pehmeämmällä pullolla. Käytä esimerkiksi kaupan läpinäkyvää vesi-tai mehupulloa, jota voi puristaa kokoon kuten videolla. Pullonsuu ei saa olla liian iso.

Jääkaappikylmät keltuaiset pysyvät paremmin koossa. Riko munat pitäen keltuaiset ehjinä.

Pidä pulloa hiukan kallellaan puristaen sitä kevyesti. Aseta pullon suu keltuaisen päälle höllentäen puristusotetta. Pullauta keltuainen toiselle lautaselle puristaen pulloa kevyesti.

(Ylijääneitä) keltuaisia ja valkuaisia voi käyttää näihin ruokiin tai pakastaa

Keltuaiset ja valkuaiset

Sacherkakku, Tiramisu.

Kalafileen päälle ruokakermaa ja vaahtona jokol keltuainen tai valkuainen.

Jäädyke:

Vaahdota 1-2 keltuaista tai valkuaista ja ½ dl tomusokeria.

Vaahdota toisessa astiassa 1 dl kermaa. Lisää  1 dl maitorahkaa, 1–2 dl jäisiä pakastemarjoja tai marjasurvosta ja keltuais- tai valkuaisvaahto.

Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Laita vähintään 3 tunniksi pakastimeen.

Keltuaiset

Majoneesi, jossa voi käyttää myös koko kananmunan.

Béarnaisekastike, hollandaisekastike, pasta carbonara, crème brûlée eli paahtovanukas, suklaakiisseli, suklaamousse, sitruuna- tai limettitahna ja vaniljakastike.

Lähes aina jäätelökoneen resepteissä lukuunottamatta kondensoidusta maidosta tehtyä jäätelöä.

Pullien ja piiraiden voitelu.

Valkuaiset

Paistaa munakas mausteilla.

Marenki, pavlova eli pehmeä marenkikakku, nougat pähkinöillä, jälkiruokavaahdot ja jäiset sorbetit.

Sour-drinkit valmistetaan viinasta, limen tai sitruunan mehusta ja makeuttajasta, kuten makea mehu, sokeriliemi, siirappi tai makea likööri. Ravistamisen seurauksena valkuaisesta syntyy pintavaahto.

Keltuaisten ja valkuaisten pakastus

Kun keltuaiset ja valkuaiset sekoitetaan, ne voi pakastaa tiiviissä astiassa. Seos käy ruokiin, joissa käytetään kokonaisia kananmunia, kuten munakkaat ja piirakat.

Valkuaiset saa pakastaa, mutta keltuaisiin tulee lisätä hieman sokeria tai suolaa riippuen käyttötavasta.


Raportoi (puuttuva video jne.)

UUTISMAAILMA

Banner