Avaa ketsuppipussi pitkältä sivulta, mitä lyhyen sivun sahalaita helpottaa. Ranskalaisia voi dipata suoraan pussiin.
Kun levität kokoontaitetut sivut auki, ketsuppipurkki avautuu suuremmaksi kipoksi, johon mahtuu enemmän ketsuppia. Pikkukuppien määrä vähenee ja suurempien palojen kastaminen helpottuu. Vuonna 1913 julkaistussa patentissa kuppeja ei kuitenkaan ole suunniteltu avattaviksi.
Samaa niksiä voi käyttää pikaruokapakkauksiin, jolloin voi syödä pieneltä lautaselta.
Ketsupin säilyvyys
Avaamatonta ketsuppia suositellaan säilytettävän huoneenlämmössä ja avattuna jääkaapissa, jolloin se säilyy 6-9 kk.
Itse tehty ketsuppi sisältää vähemmän sokeria kuin valmiit tuotteet
Kaupan ketsupit sisältävät n. 15-25 % sokeria. Pienissä ketsuppipusseissa on 1 tl sokeria. Tästä syystä ketsuppia kannattaa tehdä itse.
1 litran ketsuppi
1 dl tomaattipyreetä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
1/4 tl cayannepippuria
1 valkosipulinkynsi
1 kg (yli)kypsiä (kirsikka)tomaatteja
1 dl ruokosokeria (Osan sokerista voi korvata nektariinilla tai persikalla).
1 dl punaviinietikkaa
Halkaise tomaatit pelille, lisää öljyä ja suolaa. Paahda uunissa 250 °C 8-10 min.
Kaada ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen 50-60 min.
Sekoita sauvasekoittimella.
Koska avattu purkki säilyy huonommin, purkita moneen pieneen purkkiin, joka sopii myös lahjaksi.
Kommenttien RSS-syöte Kommentit