Valitse kieli

LINKKIEN JA TIEDOSTOJEN AIHEET

SUOSITUT

Rasvatahrojen poisto ja tekstiilien tärkeimmät pesuohjeet
Ruoan säilytys, säilyvyys, pakastus, sulatus, ruokamyrkytysten välttäminen ja rippeiden hyödyntäminen
Kelloja käännetään aina kesää kohti siirryttäessä kesäaikaan, jolla halutaan pidentää illan valoisaa aikaa
Miten tarkistat onko reititin kaapattu ja suojaat WiFi-verkon?
Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä

SUOSITELLUT

No Articles Found
Löydä meidät somesta

Avaa ketsuppipussi pitkältä sivulta, mitä lyhyen sivun sahalaita helpottaa. Ranskalaisia voi dipata suoraan pussiin.

 

Kun levität kokoontaitetut sivut auki, ketsuppipurkki avautuu suuremmaksi kipoksi, johon mahtuu enemmän ketsuppia. Pikkukuppien määrä vähenee ja suurempien palojen kastaminen helpottuu. Vuonna 1913 julkaistussa patentissa kuppeja ei kuitenkaan ole suunniteltu avattaviksi. 

 

Samaa niksiä voi käyttää pikaruokapakkauksiin, jolloin voi syödä pieneltä lautaselta.

 

Ketsupin säilyvyys

Avaamatonta ketsuppia suositellaan säilytettävän huoneenlämmössä ja avattuna jääkaapissa, jolloin se säilyy 6-9 kk.

Itse tehty ketsuppi sisältää vähemmän sokeria kuin valmiit tuotteet

Kaupan ketsupit sisältävät n. 15-25 % sokeria. Pienissä ketsuppipusseissa on 1 tl sokeria. Tästä syystä ketsuppia kannattaa tehdä itse.

 

1 litran ketsuppi

1 dl tomaattipyreetä

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1/4 tl cayannepippuria

1 valkosipulinkynsi

1 kg (yli)kypsiä (kirsikka)tomaatteja

1 dl ruokosokeria (Osan sokerista voi korvata nektariinilla tai persikalla).

1 dl punaviinietikkaa

Halkaise tomaatit pelille, lisää öljyä ja suolaa. Paahda uunissa 250 °C 8-10 min.

Kaada ainekset kattilaan ja keitä sekoittaen 50-60 min.

Sekoita sauvasekoittimella.

Koska avattu purkki säilyy huonommin, purkita moneen pieneen purkkiin, joka sopii myös lahjaksi.

Openfoodfacts, Backstoryradio, Wikimedia/Rachel Tayse, Flickr/Alpha
Hanki oikeaa liitumaalia (kalkkimaalia) tai tee itse mm. liitutaulua varten noudattaen maalauksen perusohjeita

Perinteinen kalkkimaali on aito luonnonmaali, joka on valmistettu sammutetusta kalkista.

Oikea...

Itse tehdyt nakit, sinappi, perunasalaatti, raakamakkarat ja sipsit kuuluvat edelleen gourmet-ruokiin

Sotien jälkeen nakit ja perunasalaatti olivat herkkuja kuten käsintehdyt sipsitkin. Itse tekemällä...


YHTEYSTIEDOT
Raportoi (puuttuva video jne.)

Kommenttien RSS-syöte Kommentit

Lisää uusi kommentti

UUTISMAAILMA

Banner