Valitse kieli

LINKKIEN JA TIEDOSTOJEN AIHEET

SUOSITUT

Rasvatahrojen poisto ja tekstiilien tärkeimmät pesuohjeet
Ruoan säilytys, säilyvyys, pakastus, sulatus, ruokamyrkytysten välttäminen ja rippeiden hyödyntäminen
Kelloja käännetään aina kesää kohti siirryttäessä kesäaikaan, jolla halutaan pidentää illan valoisaa aikaa
Miten tarkistat onko reititin kaapattu ja suojaat WiFi-verkon?
Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä

SUOSITELLUT

No Articles Found
Löydä meidät somesta
Ladataan videota...

Keltuaisten erottelu onnistuu parhaiten pehmeämuovisella pullolla eli Coca-Colaa pehmeämmällä pullolla. Käytä esimerkiksi kaupan läpinäkyvää vesi-tai mehupulloa, jota voi puristaa kokoon kuten videolla. Pullonsuu ei saa olla liian iso.

Jääkaappikylmät keltuaiset pysyvät paremmin koossa. Riko munat pitäen keltuaiset ehjinä.

Pidä pulloa hiukan kallellaan puristaen sitä kevyesti. Aseta pullon suu keltuaisen päälle höllentäen puristusotetta. Pullauta keltuainen toiselle lautaselle puristaen pulloa kevyesti.

(Ylijääneitä) keltuaisia ja valkuaisia voi käyttää näihin ruokiin tai pakastaa

Keltuaiset ja valkuaiset

Sacherkakku, Tiramisu.

Kalafileen päälle ruokakermaa ja vaahtona jokol keltuainen tai valkuainen.

Jäädyke:

Vaahdota 1-2 keltuaista tai valkuaista ja ½ dl tomusokeria.

Vaahdota toisessa astiassa 1 dl kermaa. Lisää  1 dl maitorahkaa, 1–2 dl jäisiä pakastemarjoja tai marjasurvosta ja keltuais- tai valkuaisvaahto.

Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Laita vähintään 3 tunniksi pakastimeen.

Keltuaiset

Majoneesi, jossa voi käyttää myös koko kananmunan.

Béarnaisekastike, hollandaisekastike, pasta carbonara, crème brûlée eli paahtovanukas, suklaakiisseli, suklaamousse, sitruuna- tai limettitahna ja vaniljakastike.

Lähes aina jäätelökoneen resepteissä lukuunottamatta kondensoidusta maidosta tehtyä jäätelöä.

Pullien ja piiraiden voitelu.

Valkuaiset

Paistaa munakas mausteilla.

Marenki, pavlova eli pehmeä marenkikakku, nougat pähkinöillä, jälkiruokavaahdot ja jäiset sorbetit.

Sour-drinkit valmistetaan viinasta, limen tai sitruunan mehusta ja makeuttajasta, kuten makea mehu, sokeriliemi, siirappi tai makea likööri. Ravistamisen seurauksena valkuaisesta syntyy pintavaahto.

Keltuaisten ja valkuaisten pakastus

Kun keltuaiset ja valkuaiset sekoitetaan, ne voi pakastaa tiiviissä astiassa. Seos käy ruokiin, joissa käytetään kokonaisia kananmunia, kuten munakkaat ja piirakat.

Valkuaiset saa pakastaa, mutta keltuaisiin tulee lisätä hieman sokeria tai suolaa riippuen käyttötavasta.


Raportoi (puuttuva video jne.)

UUTISMAAILMA

Banner