Valitse kieli

LINKKIEN JA TIEDOSTOJEN AIHEET

SUOSITUT

Rasvatahrojen poisto ja tekstiilien tärkeimmät pesuohjeet
Ruoan säilytys, säilyvyys, pakastus, sulatus, ruokamyrkytysten välttäminen ja rippeiden hyödyntäminen
Kelloja käännetään aina kesää kohti siirryttäessä kesäaikaan, jolla halutaan pidentää illan valoisaa aikaa
Miten tarkistat onko reititin kaapattu ja suojaat WiFi-verkon?
Jääkaapissa ja huoneenlämmössä säilytettäviä ruokia sekä sähkön säästöä

SUOSITELLUT

No Articles Found
Löydä meidät somesta
Ladataan videota...

Valmista helppo ja nopea, mutta herkullinen 12 kakkupalan klassikko kotoa löytyvistä aineista. Kakku tunnetaan wanhaan aikaan liittyvistä nimistään, koska sitä on leivottu sukupolvien ajan.

Sokerikakun pohja

3 kananmunaa

3dl vehnäjauhoja
3 dl hienosokeria
2tl leivinjauhetta
1dl kiehuvaa vettä

Lämmitä uuni 175 °C asteeseen. Voitele ja leivitä vuoka tai vuoraa leivinpaperilla.

Vaahdota munat ja sokeri kulhossa.

Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään hyvin. Lisää taikinaan jauhosekoitus (nuolijalla) ja vatkaa. Kaada kiehuva vesi ohuena nauhana. Sekoita hyvin saadaksesi paakuttoman taikinan.
 
Kaada taikina voideltuaan kakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla n. 30-40 min.
 
Anna jäähtyä jonkin aikaa vuoan sisällä.
 

Vaniljatäyte mehustaa

100-125 g voita

1dl maitoa/kermaa

Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon maito keittäen vähintään 2 minuuttia.Ota kattila levyltä ja vatkaa maun mukaan 15-45 ml vaniljasokeria eli 3 teelusikallisesta 1-3 ruokalusikalliseen. Käytä mieluiten aitoa vaniljaa tai käytä vaniljatankoa. Ks. Viimeinen kappale. Voit lisätä lorauksen vanilja-aromia, jos käytät vähemmän vaniljasokeria.

Anna jäähtyä jonkin aikaa.

Kakun kokoaminen

Kakun ollessa vielä lämmin, halkaise se kahtia sahalaitaisella leipäveitsellä.
 

Kaada vaniljatäyte molemmille puoliskoille (käyttäen apuna nuolijaa).

Yhdistä kostutetut puolet vastakkain. Sirottele hieman tomusokeria pinnalle.

Kakun voi koristella (tuoreilla) marjoilla.

Sokerikakun muita täytteitä

Täyte 2

4 omenaa, 1 rkl kanelia, 1 rkl kardemummaa, 2 rkl vaniljasokeria ja voita paistamiseen.

Täyte 3

125 g voita, 1 dl maitoa, 2 dl sokeria ja 1 rkl kanelia.

Vaniljavinkit

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa irrottaen siemenet veitsen kärjellä. Laita myös vaniljatangon puolikkat hautumaan kuumaan nesteeseen, jolloin aromisuus lisääntyy.

Kun nestettä ei kiehauteta, lisää siementen päälle hieman sokeria ja hiero näitä keskenään. Näin voit tehdä ylijäävästä vaniljatangosta vaniljasokeria. Kaada siementen ja sokerin seos vaniljatangon kanssa purkkiin muutamaksi päiväksi. Valkoisen sokerin ohella voi käyttää muita kuivia sokereita.


Raportoi (puuttuva video jne.)

UUTISMAAILMA

Banner